piątek, 20 maja 2011

Forszmak

Ostatnio nie mam czasu na gotowanie i chyba zdążyliście to zauważyć. Coraz mniej postów na moim blogu, ale mam nadzieję, że niedługo to się zmieni. Tymczasem zapraszam Was na "Forszmak", który jest fajną alternatywą dla zapracowanych.

Składniki:
0,5 kg wieprzowiny
1 laska kiełbasy
ok. 2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 duża cebula
2-3 ogórki kiszone
1 łyżka słodkiej papryki
sól, pieprz
0,5 l bulionu
1 łyżka mąki
kroplę tłuszczu do smażenia

Sposób przygotowania:
Mięso kroimy w kostkę i dusimy na patelni przeznaczonej do smażenia bez tłuszczu. Kiełbasę i cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Wszystko dodajemy do większego garnka, posypujemy mąką - przemieszać. Na otłuszczoną patelnię wlać bulion aby zebrać resztki tłuszczu po czym zalać składniki w garnku. Całość dusić do miękkości mięsa po czym dodajemy ogórki pokrojone w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym.


* Oczywiście u mnie jest robiony zawsze w większej porcji.

7 komentarzy:

  1. Zapowiada się smakowicie. U mnie też by się przydała większa porcja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie danie prezentuje się bardzo apetycznie. cudny obiadek;)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda super;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Coś a la boeuf strogonow. Bardzo apetyczne!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zjadłabym sobie.. nie ukrywam ;-)


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. wspaniałe danie, z bułą w dłoni, zjadłabym caaaaluteńki talerz :)

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.