A może coś słodkiego i alkoholowego? Co Wy na to? Sprawdźcie :)
Składniki na jasne:
50 ml likieru u mnie TEN
50 ml mleka
200g mielonych migdałów + do panierowania
Sposób przygotowania:
Alkohol mieszamy z mlekiem i podgotowujemy. Dodajemy mielone migdały i całość mieszamy. Czekamy aż masa ostygnie i formujemy kulki. Obtaczamy je w pozostałej części mielonych migdałów - schłodzić.
Składniki na ciemne:
50 ml likieru u mnie TEN
50 ml mleka
100g wiórków kokosowych
kakao do panierowania
Sposób przygotowania:
Alkohol mieszamy z mlekiem i podgotowujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i czekamy aż kokos wchłonie całość płynu. Czekamy aż masa ostygnie i formujemy kulki. Obtaczamy je w kakao.
Uwielbiam kokos i czekoladę. eh moja droga kusisz straszliwie.. Chętnie bym zjadła kawałeczek :)
OdpowiedzUsuńCudne! To chcę być "zbombardowana":)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Chcę takie bomby! ;-D
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl
TAKIE bombardowanie z rana? mmm pysznie:)
OdpowiedzUsuńesz, przydałyby się teraz takie do kawy:)
OdpowiedzUsuńHehe, to te kuleczki co można je ogórkiem zagryzać? :DD
OdpowiedzUsuńMniam, mniam. I jaka ładna talerzykomiseczka.
Cudne, jestem na 100% pewna, że stały by się moimi ulubionymi :)
OdpowiedzUsuńKuszące...:)
OdpowiedzUsuńzapowiadają się smakowicie, mmmm:)
OdpowiedzUsuńDobra, to ja z innej beczki:
OdpowiedzUsuńczym zastąpić wiórki kokosowe?
Żebym się mogła choć trochę poalkoholizować?;)
Świetny przepis!:)
Bardzo mi się spodobały te kuleczki, robie likier kawowy własnej roboty więc myślę, że by się idealnie nadawał :)
OdpowiedzUsuńo mamo, wyglądają tak zachęcająco:D
OdpowiedzUsuńSuper, zapisuję ten przepis (jeśli można) ;) Brawo za likier krówkowy! :)
OdpowiedzUsuńciekawe te Twoje bomby!:D
OdpowiedzUsuń