niedziela, 20 marca 2011

Alkoholowe bomby

A może coś słodkiego i alkoholowego? Co Wy na to? Sprawdźcie :)

Składniki na jasne:
50 ml likieru u mnie TEN
50 ml mleka
200g mielonych migdałów + do panierowania
Sposób przygotowania:
Alkohol mieszamy z mlekiem i podgotowujemy. Dodajemy mielone migdały i całość mieszamy. Czekamy aż masa ostygnie i formujemy kulki. Obtaczamy je w pozostałej części mielonych migdałów - schłodzić.

Składniki na ciemne:
50 ml likieru u mnie TEN
50 ml mleka
100g wiórków kokosowych
kakao do panierowania
Sposób przygotowania:
Alkohol mieszamy z mlekiem i podgotowujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i czekamy aż kokos wchłonie całość płynu. Czekamy aż masa ostygnie i formujemy kulki. Obtaczamy je w kakao.

14 komentarzy:

  1. Uwielbiam kokos i czekoladę. eh moja droga kusisz straszliwie.. Chętnie bym zjadła kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudne! To chcę być "zbombardowana":)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Chcę takie bomby! ;-D

    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. TAKIE bombardowanie z rana? mmm pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. esz, przydałyby się teraz takie do kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hehe, to te kuleczki co można je ogórkiem zagryzać? :DD
    Mniam, mniam. I jaka ładna talerzykomiseczka.

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudne, jestem na 100% pewna, że stały by się moimi ulubionymi :)

    OdpowiedzUsuń
  8. zapowiadają się smakowicie, mmmm:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dobra, to ja z innej beczki:
    czym zastąpić wiórki kokosowe?
    Żebym się mogła choć trochę poalkoholizować?;)
    Świetny przepis!:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo mi się spodobały te kuleczki, robie likier kawowy własnej roboty więc myślę, że by się idealnie nadawał :)

    OdpowiedzUsuń
  11. o mamo, wyglądają tak zachęcająco:D

    OdpowiedzUsuń
  12. Super, zapisuję ten przepis (jeśli można) ;) Brawo za likier krówkowy! :)

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.