niedziela, 21 kwietnia 2013

Wiosenna sałatka z rukolą

Witajcie 
W związku z tym, że coraz częściej będziemy sięgali po lżejsze dania chciałabym Wam zaprezentować tą wyjątkową w witaminy i kolory sałatkę.  To danie idealnie napełni Was pokładami energii, a tym którzy tego potrzebują pozwoli zrzucić kilka zbędnych kilogramów.

Składniki:
rukola
zielone oliwki
pomidor
papryka żółta
papryka czerwona
rzodkiewka
cebula czerwona
ser feta

sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy francuskiej
sól

Warzywa kroimy zgodnie ze swoimi upodobaniami i delikatnie mieszamy. Przygotowujemy sos mieszając składniki ze sobą. Sosem polać składniki sałaty zaraz przed podaniem. Na wierzchu ułożyć kostki sera feta.
Składniki dodajemy na tzw. "oko".


2 komentarze:

  1. Sałatka wiosenna podbija kubki smakowe, w koncu sa swieze i pachnace warzywa to i mozna wcinac codziennie zdrowe i różnorodne sałatki. Zrobie zakupy online i będzie szybki obiad, ale jaki zdrowy i smaczny

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne smaki i kolory. no i jak zdrowo!

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.