niedziela, 28 kwietnia 2013

Łódeczki z cykorii

Witajcie
Dziś coś co rzadko pojawia się na polskich blogach kulinarnych czyli przekąski. Tym razem coś szybkiego i naprawdę bardzo smacznego. Przepis zapożyczyłam ze strony Gotuj z Paolką
W prawdzie moje ostatnie propozycje nie przypadły Wam do gustu, ale po skosztowaniu tej przystawki szybko zmienicie zdanie ;)

Składniki:
cykoria
200g mielonych migdałów
1 garść migdałów
100 g żółtego sera
3-4 ząbki czosnku
majonez

Migdały pokroić na drobną kosteczkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Listki cykorii ułożyć na półmisku, każdy z nich wypełniając farszem. Oczywiście proporcje składników można dodać według własnego uznania.


4 komentarze:

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.