piątek, 21 grudnia 2012

Piernikowe kakao wg. Dusiowej kuchni

Jak sam tytuł wskazuje chciałabym Was zaprosić na kakao, które zobaczyłam w profilu Dusi z Dusiowej kuchni. Sam widok tego wspaniałego napoju zapewnił mnie o jego wyjątkowym smaku i nie zawiodłam się. Aromat korzennych smaków idealnie komponuje się z teraźniejszą świąteczną aurą. A przepis z pewnością przyda się na te niestety jeszcze długie i zimne wieczory.

Składniki /przepis cyt.za:Dusiowa kuchnia/
szklanka mleka
łyżka kakao
łyżeczka miodu
pół łyżeczki przyprawy korzennej
bita śmietana

Mleko z miodem i przyprawą korzenną zagotować w garnuszku. Dodać kakao, wymieszać trzepaczką aż się pozbędziesz grudek. Przelać do szklanki, ozdobić bitą śmietaną, a wierzch posypać dodatkowo szczyptą przyprawy korzennej.


5 komentarzy:

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.