Moja dzisiejsza propozycja bardzo dobrze sprawdza się jako pożywne śniadanie bądź bezmięsny obiad. Idealnie sprawdza się na ciepło jak również w zimnej wersji dzięki temu można je zabrać ze sobą wszędzie np. szkoły czy pracy.
Jesteście ciekawi jak je przygotować? Zapraszam
Składniki:
1,5 szklanki otrębów owsianych
1 szklanka mąki razowej
1 garść rodzynek
1 cukier waniliowy
300 ml kefiru
2 jabłka
olej do smażenia
Otręby, mąkę, rodzynki i kefir dokładnie ze sobą połączyć. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kosteczkę lub zetrzeć na tarce - dodać do masy. Odstawić na około 15 minut aby otręby spulchniały. Po tym czasie rozgrzać olej i formuj małe placuszki. Smaż z obu stron do zrumienienia się.
Idealne :) Rauchy z jabłkami i rodzynkami są idealne na jesienną porę.
OdpowiedzUsuńZgadza się w 100%ach
UsuńPycha, bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń:) ja też
UsuńMmm... strasznie lubię takie słodkie placuszki. A tak dawno już ich nie jadłam... Chyba trzeba nadrobić tę stratę :)
OdpowiedzUsuńNadrabiaj choćby dziś :)
Usuń