Często bywa tak, że tradycyjne ziemniaki, frytki czy kluski do znudzenia spędzają nam sen z powiek. Dlatego tego rodzaju pieczarki są idealną alternatywą. Nadają się również jako przystawka, przekąska czy małe danie główne.
Składniki:
pieczarki (duże kapelusze)
3 plastry szynki
¼ czerwonej papryki
garść posiekanej pietruszki
½ małej cebuli
1 łyżeczka majonezu
½ ostrej mielonej papryki
2 łyżki startego sera
sól
pieprz
Pieczarki myjemy i osuszamy,
usuwamy nóżki które kroimy w drobną kosteczkę. Pozostałe składniki również
kroimy w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy. Dodajemy majonez i przyprawy.
Powstałym farszem napełniamy kapelusze i posypujemy startym serem. Zapiekamy
około 20 min w temperaturze 170 stopni.
Uwielbiam faszerowane pieczarki :) "Odkryłam" je dosyć niedawno i byłam zachwycona smakiem. Na pewno spróbuję Twojej wersji :)
OdpowiedzUsuńPolecam, mam nadzieję że przypadną do gustu
UsuńZjadłabym je z ogromną przyjemnością na ciepło, do jakiejś kanapki na kolację. Niby takie proste składniki, a można z nich wyczarować takie cuda:)
OdpowiedzUsuńSerdeczności,
E.
Oj ta można i można jeszcze wiele więcej
Usuńuwielbiam pieczarki, wspaniałości serwujesz!
OdpowiedzUsuńa Dziękuję :)
UsuńWyglądają naprawdę smakowicie :) Muszę kiedyś wypróbować ten przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! :-)
Zachęcam i polecam :)
Usuń