Jakiś czas temu na przyjęciu urodzinowym koleżanki (Donia pozdrawiam) zostałam poczęstowana fantastycznym kurczakiem z pewnym niespotykanym dodatkiem. Za nic w świecie nie zorientowałam się czym on jest, ale o tym dowiecie się później.
Moją wersję postanowiłam przygotować, gdyż jakiś czas temu chciałam wyjątkowo przyjąć moich niecodziennych gości. Myślę, że tak też i Oni to odebrali.
Składniki:
2 piersi z kurczaka
przyprawa typu „Vegeta”
3 łyżki majonezu
1 paczka chipsów paprykowych
Pierś czyścimy, myjemy i osuszamy. Każdą pierś przeciąć na dwa kawałki, grubsze lekko rozbijamy i doprawiamy vegetą albo czymś podobnym. Wykładamy na wysmarowanej olejem blasze i smarujemy majonezem. Paczkę chipsów paprykowych pognieść aby się skruszyły i posypujemy kurczaka. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 min lub ciut dłużej.
Podałam z pieczonymi ziemniakami i gotowaną marchewką.
Smacznego
Pyszne danie przygotowałaś!
OdpowiedzUsuńDzięki, trochę kaloryczne ale bardzo dobre :)
Usuńgenialne! taka chrupiąca "panierka" musi być boska
OdpowiedzUsuńDelikatne mięso z chrupiącymi chipsami bardzo fajnie ze sobą pasuje, do tego zachwyca gości
Usuńto coś dla mnie, maniaka chipsów:D
OdpowiedzUsuńo widziesz, tego o Tobie jeszcze nie wiedzieliśmy ;)
UsuńUstaliłam z durszlakiem, że będzie można dodawać przepisy archiwalne, więc jak najbardziej będziesz mogła dać ten przepis do akcji. I bardzo dobrze, bo przepis fantastyczny:P I na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńO to fantastycznie :) gdyż przepis jest godny uwagi i dosyć oryginalny
UsuńBardzo ciekawy pomysł, muszę przetestować na mężu. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńJeśli lubi chipsy i kurczaka to będzie zadowolony, moi goście się zajadali :)
UsuńSzkoda tylko że przepis i zdjęcie jest z "doradcy smaku" wiec sądzę że historia z przyjęciem jest bajka.
OdpowiedzUsuńSzkoda że nie zostało zauważone, że na "doradce smaku" sama wrzuciłam ten przepis i zdjęcie :) hah
Usuńpoza tym nie kradnę niczyich zdjęć. Pozdrawiam
Usuń