Witajcie moi drodzy
No i jak Wam mijają święta? Ja wczoraj cały dzień i pół nocy spędziłam odwiedzając rodzinę a dziś rodzina odwiedzać będzie mnie. W końcu ktoś musi zjeść to co przygotowałam ;)
Dla tych, którzy chcieliby przyszykować na ostatnią chwilę typowo jajcarską sałatkę zapraszam do zapoznania się z przepisem.
Składniki:
4 ugotowana na twardo jajka
250 g pieczarek
1 łyża majonezu
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny
5 kropli ostrego sosu chili
250 g pieczarek
1 łyża majonezu
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny
5 kropli ostrego sosu chili
Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyścić opłukać, pokroić w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować odcedzić i wystudzić. Połączyć z jajkami pokrojonymi w kostkę, majonezem, posiekaną pietruszką, doprawić chili, solą i pieprzem.
* przepis pochodzi z książki Henryka Dębskiego "600 potraw z jaj"
Przepis dodaję do "Mistrzów patelni" w kategorii Danie z jajkiem w roli głównej
Fajny pomysł:-)
OdpowiedzUsuńCiekawe :-) I czy dobrze widzę waflowe foremki?
OdpowiedzUsuńTak, dobrze widzisz to waflowe foremki :)
UsuńWitam, zgodnie z zasadami każdy zgłaszany do akcji wielkanocnej przepis musi być opatrzony banerkiem lub linkiem. Proszę o poprawki, dopiero wówczas będę mogła zaakceptować przepisy :)
OdpowiedzUsuńJasne, zapomniałam się ;)
UsuńŚwietna propozycja.. na pewno znajdzie wiele zwolenników przy stole ;-)
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl
U mnie znalazła :) a jeśli Ty ją wykonasz to się pochwalisz?
Usuń