poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Sałatka Zagłoba

Witajcie moi drodzy

No i jak Wam mijają święta? Ja wczoraj cały dzień i pół nocy spędziłam odwiedzając rodzinę a dziś rodzina odwiedzać będzie mnie. W końcu ktoś musi zjeść to co przygotowałam ;)
Dla tych, którzy chcieliby przyszykować na ostatnią chwilę typowo jajcarską sałatkę zapraszam do zapoznania się z przepisem.

Składniki:
4 ugotowana na twardo jajka
250 g pieczarek
1 łyża majonezu
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny
5 kropli ostrego sosu chili
Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyścić opłukać, pokroić w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować odcedzić i wystudzić. Połączyć z jajkami pokrojonymi w kostkę, majonezem, posiekaną pietruszką, doprawić chili, solą i pieprzem.

* przepis pochodzi z książki Henryka Dębskiego "600 potraw z jaj" 


Przepis dodaję do "Mistrzów patelni" w kategorii  Danie z jajkiem w roli głównej

8 komentarzy:

  1. Ciekawe :-) I czy dobrze widzę waflowe foremki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, dobrze widzisz to waflowe foremki :)

      Usuń
  2. Witam, zgodnie z zasadami każdy zgłaszany do akcji wielkanocnej przepis musi być opatrzony banerkiem lub linkiem. Proszę o poprawki, dopiero wówczas będę mogła zaakceptować przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna propozycja.. na pewno znajdzie wiele zwolenników przy stole ;-)


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie znalazła :) a jeśli Ty ją wykonasz to się pochwalisz?

      Usuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.