niedziela, 18 marca 2012

Tatar z wędzonego łososia

Wczorajszy dzień odbywał się pod znakiem imienin. Przygotowań co nie miara, różnych różności tak dużo że stół się "uginał" od nawału moich kulinarnych dobrodziejstw. Większość z nich już kiedyś była prezentowana, ale ta którą dziś zaprezentuje wykonywałam po raz pierwszy. Nie ukrywam, że efekt smakowy mnie bardzo zadowolił. Zapraszam na poczęstunek.

Składniki:
250 g wędzonego łososia
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki chrzanu
pieprz
1 cebula
3 małe ogórki konserwowe
1 papryka konserwowa
100 g grzybków marynowanych
100 g czarnych oliwek
200 g zielonych oliwek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki drobniutko kroimy w kosteczkę, przyprawiamy pieprzem dodajemy majonez i chrzan. Całość mieszamy. 

 Kategoria Kuchenne połowy, czyli rybne specjały


9 komentarzy:

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.