Wczorajszy dzień odbywał się pod znakiem imienin. Przygotowań co nie miara, różnych różności tak dużo że stół się "uginał" od nawału moich kulinarnych dobrodziejstw. Większość z nich już kiedyś była prezentowana, ale ta którą dziś zaprezentuje wykonywałam po raz pierwszy. Nie ukrywam, że efekt smakowy mnie bardzo zadowolił. Zapraszam na poczęstunek.
Składniki:
250 g wędzonego łososia
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki chrzanu
pieprz
1 cebula
3 małe ogórki konserwowe
1 papryka konserwowa
100 g grzybków marynowanych
100 g czarnych oliwek
200 g zielonych oliwek
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki chrzanu
pieprz
1 cebula
3 małe ogórki konserwowe
1 papryka konserwowa
100 g grzybków marynowanych
100 g czarnych oliwek
200 g zielonych oliwek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki drobniutko kroimy w kosteczkę, przyprawiamy pieprzem dodajemy majonez i chrzan. Całość mieszamy.
Kategoria Kuchenne połowy, czyli rybne specjały
ładnie wygląda.
OdpowiedzUsuńa jak smakuje, mmmm
UsuńFajnie wygląda, muszę wypróbować ten przepis
OdpowiedzUsuńkoniecznie :) następnym razem dam więcej chrzanu
UsuńPiękne danie, uwielbiam takie kolorowe przekąski.
OdpowiedzUsuńDziękuję ja też je bardzo lubię.
UsuńBym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńproszę bardzo ;)
Usuńpychota :DD
OdpowiedzUsuń