czwartek, 15 marca 2012

Domowy budyń kawowy

Kolejny z serii budyniów domowych, tym razem wybór padł na kawę. Kilka dni temu na moim Facebooku pisałam, że zrobiłam sobie kawowy wieczór. Była kawa, kawowa kąpiel, peeling i budyń kawowy, który prezentuję poniżej. Myślałam, że będzie ciężko z zaśnięciem ale nie taki diabeł straszny ;)

Składniki:
2 szklanki mleka
300 ml świeżo parzonej kawy
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
1,5 szklanki mleka zagotować ze świeżo parzoną kawą i cukrem. W reszcie mleka rozprowadzić mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać cienkim strumieniem mąkę ziemniaczaną i energicznie wymieszać by nie powstały grudki. 

 Kategoria Domowy kisiel lub budyń


10 komentarzy:

  1. domowy jest najlepszy, smak kawy w jakimkolwiek deserze jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeszcze lubię kawowe masy w ciastach :)

      Usuń
  2. Świetne kawowe sny miałaś pewnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehe kawowych snów może i nie miałam, ale czułam ją cały czas

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. nie ukrywam że był, ale następnym razem małą łyżeczkę masła bym dodała ;)

      Usuń
  4. Lubię domowe budynie, a kawowy ma w dodatku piękny kolor :) i zapach!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie dość, że zdrowszy (bo domowy) to jeszcze tak pięknie podany...ach! :)

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.