wtorek, 28 lutego 2012

Kisiel kiwi

Witajcie :)
Przez kilka dni nie miałam czasu na pichcenie. No cóż czasem tak bywa, ale wracam ze zdwojoną siłą. Kisiel kiwi - kto chętny? Zapraszam.
Składniki:
6 sztuk kiwi
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
300 ml gorącej wody
100 ml zimnej wody

Sposób przygotowania:
Owoce obieramy i kroimy na cząstki. Za pomocą blendera rozgniatamy na tzw. papkę. Do tej masy dodajemy sok z cytryny i cukier. Wodę zagotować po czym zalać owoce i doprowadzić do wrzenia. W międzyczasie w 100 ml wody rozetrzeć mąkę ziemniaczaną. Do gotującej się wody z kiwi dodać mąkę i energicznie wymieszać. 

Kategoria "Domowy kisiel lub budyń"

11 komentarzy:

  1. prosty domowy deser -lubię takie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo ciekawie.. może się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nigdy nie jadłam kisielu o smaku kiwi :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zawsze wydawało mi się, że z kiwi nie da się zrobić kisielu - może dlatego, że nie da się z nim zrobić galaretki, ale przecież kisiel am w składzie inne rzeczy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kisiel zawsze, w każdej wersji i smakach!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba mam to samo ;) Słodkie a jednak mało kaloryczne :)

      Usuń
  6. O smaku kiwi? Super sprawa! Jestem 'za' ;-)))


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. wow nigdy nie jadlam kisielu o smaku kiwi! Musze sprobowac tym bardziej, ze kiwi akurat czekaja w koszyczku:) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.