poniedziałek, 2 stycznia 2012

Sałatka z kabanosami

Zdecydowanie u mnie ostatnio zbyt dużo przepisów słodkościowych, dlatego tym razem zamieszczam przepis na sałatkę. Przyznam szczerze, że stała się ona istnym hitem ostatnich świąt i każdy kto jej próbował chciał przepis. 

Składniki:
4 laski kabanosów pokrojonych w krążki
1 słoiczek cebulki konserwowej
3 pory pokrojone i sparzone 
1 puszka kukurydzy bądź słoiczek kukurydzy w kolbach (te pokroić w krążki)
1 puszka czerwonej fasoli
5 jaj pokrojonych w grubą kostkę
4 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
 Dressing
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
1 łyżka jogurtu greckiego
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Składniki które należy odcedzić z zalewy odcedzamy. Pora sparzamy i studzimy aż będzie zimny. Jajka, ogórki kroimy w kostkę, kabanosy w krążki. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski zalewamy dressingiem i całość mieszamy.

Wszystkim życzę aby ten 2012 był rokiem bogatym w smaki te znane i nieznane
a nade wszystko szczęśliwym i lepszym od tego co już minął.

12 komentarzy:

  1. u mnie uwielbiają kabanosy, więc sałatka z pewnością by im zasmakowała

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepsze życzenia, dużo szczęścia i spełnienia marzeń!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ukradłabym z niej wszystkie kabanosiki! :D
    Ale sałatka- wyśmienita!

    OdpowiedzUsuń
  4. Sałatki z kabanosami luuuubię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawe połączenie smaków, bardzo dobry pomysł na drugie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hmh.. z pewnością godne wypróbowania! Zobaczymy czy u mnie będzie takim hitem ;-)


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak czytam ten przepis i juz czuje smak tej pysznej salatki :D :D :D taaaaaka przyszna :) lece do biedry po te smakowe kabanosy i zrobie zaraz :)

    OdpowiedzUsuń
  8. no wlasnie, tak jak wszyscy chwala to i ja sie dolaczam, super smak i w ogole super przepis, szybko sie robi:) ja dodalam piri piri kabanoski maestro i wyszlo rewelacyjnie, salatka zjedzona zostala szybko!

    OdpowiedzUsuń
  9. ja wole lagodniej wiec jako cel obieram te kurczakowe :D ale chyba wszystkie maestro sie nadaja :D

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.