Moi drodzy chciałabym zaprezentować Wam pewną ciekawostkę i moim zdaniem bardzo efektowny sposób podanie jajek na twardo. Zazwyczaj są one serwowane w całości, połówkach lub ćwiartkach. Moją alternatywą dla jajek na twardo od dziś zostają jajka serduszka :)
Wybaczcie, że nie są bardziej efektowne, ale robiłam je pierwszy raz :)
Składniki:
jajka
ocet
woda
Potrzebne narzędzia:
patyczki (u mnie pałeczki)
patyczki (u mnie pałeczki)
tekturka
gumki recepturki
Sposób przygotowania.
Do zimnej wody wkładamy jajka i wlewamy odrobinę octu (aby jajka nam nie pękały) - gotujemy ok.6 min.
Jajka obieramy ze skorupki starając się aby ich nie uszkodzić. Tekturkę zaginamy na pół i do środka wkładamy jajko. Następnie przykładamy patyczek, lekko go uciskamy a końce zawiązujemy gumką tak aby powstał rowek. Po jakichś 10 min nasze serduszka z jajek powinny być gotowe. :)
Dokładniej pokazane jest to TU
Dobry pomysł na walentynkowe śniadanie:)
OdpowiedzUsuńwow, jestem pod wrażeniem zdolności
OdpowiedzUsuńfajniutkie!!!;)
OdpowiedzUsuńRewelacyjne!!! Robi wrazenie :)
OdpowiedzUsuńUrocze!
OdpowiedzUsuńI fajnie poznać taka sztuczkę przed jajecznymi Świętami.:)
Są świetne:) koniecznie muszę wypróbować ten sposób na jajka.
OdpowiedzUsuńKtos ostatnio oglądał wykop.pl.....:) Tez robilam wczoraj:) Ale mi nie wyszło tak ładnie.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNo niestety to była inna strona, którą podałam pod zdjęciem ;)
OdpowiedzUsuńMoje też nie są piękne, ale trening czyni mistrza :)
:) świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńOstatnio na demotywatorach widziałam takie serduchowe jajeczka :)
OdpowiedzUsuńObłędne!
Czego to ludzie nie wymysla ;) Swietne sa!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://wlodarczyki.net/mopswkuchni/