niedziela, 2 stycznia 2011

Camembert w cieście francuskim

 Gdy ogarnie nas błogie lenistwo a goście już w drodze polecam szybki i smaczny przepis na pyszną przekąskę.

Składniki:
cisto francuskie
ser camembert
konfitura żurawonowa
suszona żurawina
jajko
Sposób przygotowania:
Serek camembert rozkroić na małe porcje. Każdy z nich ułożyć na płacie ciasta francuskiego rozkrojoną częścią do góry i posmarować łyżeczką konfitury żurawinowej. Na każdy krążek dodać suszoną żurawinę i zawinąć rogi w kopertę. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 st. C, piec ok. 12 min. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przepis pochodzi ze strony fochygochy.blogspot.com , znajdziecie tam dokładną fotorelację jak zabrać się za ten przepis jak również wiele innych ciekawych przepisów. W moim wykonaniu jest to mini wersja - Gosia zrobiła większe sztuki ;P.

6 komentarzy:

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.