czwartek, 2 grudnia 2010

Biszkopt z owocami

Składniki:
5 jajek
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
3 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
owoce
sos czekoladowy do dekoracji
Sposób przygotowania:
Z białek ubijamy na sztywno pianę dodajemy do niej cukier, kolejno żółtka po zmiksowaniu całości częściami wsypujemy pozostałe składniki delikatnie je mieszając. Całość przekładamy do blaszki i dodajemy wybrane przez nas owoce (u mnie brzoskwinie i winogrono) pieczemy około 40min w temperaturze 190stopni. 

2 komentarze:

  1. Lekkie i proste - to cenię ponad wszystko;-)
    Mam podobny przepis, tylko trochę inne proporcje.
    Chętnie wypróbuję Twój.

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.