czwartek, 18 listopada 2010

Musli

Pyszne śniadanko z własnoręcznie przygotowanego musli? Nic trudnego!!!
Składniki:
1 paczka płatków owsianych
2 garści rodzynek
2 garści migdałów
5 łyżek wiórków kokosowych
5 łyżek siemienia lnianego
1 łyżkę masła
1 łyżkę miodu
Sposób przygotowania:
Migdały posiekać na drobniejsze części i wymieszać z resztą składników. Masło i miód roztapiamy w garnuszku i wlewamy do pozostałych składników.Następnie wszystkie składniki wysypujemy na rozgrzaną patelnie lub wkładamy do piekarnika (nie zapominając o mieszaniu). Dodając więcej miodu możemy uzyskać efekt zlepionych bryłek.
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Też uwielbiam muesli a te własnoręcznie wykonane są najlepsze. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. boskie, sama robisz, wiesz czego sie spodziewac. wspaniale! bez konserwantow i slodzikow :)

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.