środa, 23 maja 2012

Ryba w panierce z siemienia lnianego i sezamu + przypomnienie o konkursie

Czy czasem i Was dopada mała chandra, brak chęci i motywacji do dalszej działalności. Ja czuję, że w moim przypadku ten dzień właśnie nadszedł. Mam nadzieję, że stan ten jest tylko chwilowy i przejściowy. Mimo tego co się dzieje dziś chciałabym Wam zaserwować rybkę. Mam nadzieję, że Wam posmakuje.

Składniki:
dzwonka łososia
1 część siemienia lnianego
2 części sezamu
1 łyżka sosu tabasco
sól, 
pieprz

Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Łososia natrzeć sosem tabasco i pozostawić aż się zmaceruje. Po tym czasie wymieszać siemie lniane z sezam i w tym panierować rybkę. Smażyć na niedużej ilości oleju. 
Mojego łososia podałam z opiekanymi ziemniakami i sałatką z kapusty pekińskiej z oliwkami i papryką.
 



W tym miejscu chciałabym Wam przypomnieć o Konkursie.

14 komentarzy:

  1. Nigdy bym na to nie wpadła, by łososia połączyć z sezamem i siemieniem!
    Fajnie to wygląda na talerzu.

    Pozdrawiam serdecznie,
    Edith

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jedno z połączeń, które bardzo lubię. Niestety moja rodzina woli tradycyjną bułkę tartą bądź w czystej postaci ewentualnie marynacie :/

      Usuń
  2. Ciekawe. Łosoś u mnie zawsze bez panierki:) Może i ja któregoś dnia spróbuję tej wersji:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie też zazwyczaj bez. Tym razem postanowiłam "zaszaleć" ;)

      Usuń
  3. ryba w zdrowej panierce można rzec;)
    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) zawsze to lepsze niż bułka tarta ;)

      Usuń
  4. wspaniała ta rybka :) fany pomysł :) a blog obserwuję:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, cieszę się bardzo że tu zaglądasz :)

      Usuń
  5. ciekawa panierka, i jaka porcja zdrowia!

    OdpowiedzUsuń
  6. Mi z pewnością by smakowały, uwielbiam siemię lniane ;-)


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to naprawdę fajna alternatywa dla bułki tartej

      Usuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.