wtorek, 29 maja 2012

Mięsne zrazy

Kilka dni mnie nie było i przyznam szczerze, że się za Wami stęskniłam. Mam nadzieję, że chwila odpoczynku napędziła mnie do kolejnych kulinarnych wyzwań. Tym razem zapraszam Was na smaczny lekki obiadek. 

Składniki:
1/2 kg szynki wieprzowej
1 papryka czerwona 
3 kiszone ogórki
sól
pieprz
1/2 szklanki wody
100 g kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 łyżka koperku

Mięso pokroić w plastry i rozbić. Paprykę i ogórka pokroić w paski, owinąć mięsem, spiąć wykałaczką i przyprawić. Dusić na wolnym ogniu do miękkości ewentualnie podlać wodą. Kapustę pokroić dodać pomidora i koperku. Podawać z burgerami z czerwonej fasoli.


7 komentarzy:

  1. jak dawno zrazów nie jadłam. smaka mi zrobiłaś

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj ja też dawno nie jadłam, trzeba jechać do mamusi na obiadek :)Ona robi najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mhmh.. zraziki? A kto ich nie lubi.. ;-D


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Mhm... Zrazy to klasyka :) A jakby je wrzucić na grilla? www.zgrilla.pl :)

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.