Kilka dni mnie nie było i przyznam szczerze, że się za Wami stęskniłam. Mam nadzieję, że chwila odpoczynku napędziła mnie do kolejnych kulinarnych wyzwań. Tym razem zapraszam Was na smaczny lekki obiadek.
Składniki:
1/2 kg szynki wieprzowej
1 papryka czerwona
3 kiszone ogórki
sól
pieprz
1/2 szklanki wody
100 g kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 łyżka koperku
Mięso pokroić w plastry i rozbić. Paprykę i ogórka pokroić w paski, owinąć mięsem, spiąć wykałaczką i przyprawić. Dusić na wolnym ogniu do miękkości ewentualnie podlać wodą. Kapustę pokroić dodać pomidora i koperku. Podawać z burgerami z czerwonej fasoli.
jak dawno zrazów nie jadłam. smaka mi zrobiłaś
OdpowiedzUsuńhehe i o to chodziło ;P
UsuńOj ja też dawno nie jadłam, trzeba jechać do mamusi na obiadek :)Ona robi najlepsze!
OdpowiedzUsuńMamy i babcie zawsze robią najlepsze :)
UsuńMhmh.. zraziki? A kto ich nie lubi.. ;-D
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl
Przyznam, że nie nam takiej osoby
UsuńMhm... Zrazy to klasyka :) A jakby je wrzucić na grilla? www.zgrilla.pl :)
OdpowiedzUsuń