Dziś szybki i smaczny sposób na słodką przekąskę. Kokoski to jedne z moich ulubionych ciasteczek, uwielbiam ten smak i unoszący się tropikalny zapach. Lubicie? Częstujcie się. :)
Składniki:
4 białka
1 szklanka cukru
300g wiórków kokosowych
20 migdałów obranych z łupek
20 migdałów obranych z łupek
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując. Gdy cukier rozpuści się w białkach dodajemy kokos, delikatnie i dokładnie wymieszać. Blachę na której będziemy piec wyłożyć papier do pieczenia. Masę kokosową wykładamy łyżą na blachę, formując odpowiednie kształty i udekorować migdałami. Pieczemy około 20-30 min w temperaturze 150 stopni.
Tak się przymierzam do nich ale ciągle mi nie wychodzi :)
OdpowiedzUsuńJa też długo do nich podchodziłam, i powiem szczerze że również ociągałam się z ich prezentacją na blogu. :P
Usuńteż lubię te ciasteczka, sama ich nie próbowałam robić, czas najwyższy to zmienić ;)
OdpowiedzUsuńA.
Warto spróbować :) Ja uwielbiam kokos, więc dla mnie to podwójna przyjemność
UsuńRowniez lubie :) Dbrze, ze mi przypomnialas o nich, bo juz sie zastanawialam, jak wykorzystac bialka :)
OdpowiedzUsuńNo to dobrze, że Ci przypomniałam
Usuń