niedziela, 22 kwietnia 2012

Omlet z szynką i oliwkami

Witam Was słonecznie moim równie słonecznym śniadaniem.
Jedliście już?
Zapraszam

Składniki:
2 jajka
2 łyżki mleka
1 łyżeczka mąki
2  łyżki płatków orkiszowych
3 oliwki czarne
3 oliwki zielone
2 plastry szynki
szczypiorek
sól
pieprz
kropla oleju
Jajka dokładnie roztrzepać z mąką, mlekiem, solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię  i wylać masę, chwilę poczekać aż spód się zetnie. W międzyczasie pokroić w kostkę szynkę oraz pokrojone w talarki oliwki. Gdy spód omletu będzie ścięty wysypać pozostałe składniki - przykryć pokrywką lub obrócić na drugą stronę i czekać aż całkowicie się zetnie.
   

Przepis dodaję do "Mistrzów patelni" w kategorii Poranne wariacje, czyli propozycje śniadaniowe

4 komentarze:

  1. Podoba mi się ;-) Ale dla mnie wersja bez oliwek, oke? ;-D

    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie lubisz oliwek? Ja też nie lubiłam, ale to szybko się zmieniło :)

      Usuń
  2. apetycznie wygląda, mi niestety nie wychodzi taki ładny :)

    A.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, kiedyś z pewnością wyjdzie :)Trzymam kciuki

      Usuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.