poniedziałek, 12 marca 2012

Tosty z serem i łososiową salsą

Witajcie :)
Miałam dzisiaj czas na przygotowanie sobie extra śniadania i oto co z niego wyszło. Zapraszam

Składniki:
2 tosty
1 jajko
2 łyżki mleka
200 g białego sera
50 g wędzonego łososia
1/2 marynowanej papryki
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki koperku
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Do sera najlepiej mielonego (można go zastąpić tak jak ja zwykłym twarogiem w kostce, który utarłam)dodajemy 1 1/2 łyżki koperku, przeciśnięty przez praskę czosnek, mleko, sól i pieprz do smaku. Energicznie wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły. Łososia i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy sok z cytryny, koperek i wszystko razem macerujemy. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajko a następnie moczymy w nim tosty. Gdy chleb nasiąknie jajkiem smażymy na patelni delikatnie zwilżonej olejem. Usmażone i odparowane tosty smarujemy serem i posypujemy salsą z łososia. Smacznego.

 Kategoria Kuchenne połowy, czyli rybne specjały

13 komentarzy:

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.