wtorek, 13 marca 2012

Szybka weekendowa sałatka pełna warzyw

Lubię takie ekspresowe sałatki, które w mgnieniu oka mogą cieszyć nasze podniebienia. W sumie nic specjalnego a jednak smak niczego sobie. Najważniejsze, że szybko i zdrowo dlatego nieoczekiwani goście nie są nam straszni.

Składniki:
1/2 kg kapusty pekińskiej
2 ogórki konserwowe
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki groszku konserwowego
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
1 papryka konserwowa
100g żółtego sera
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Sałatę myjemy i osuszamy po czym siekamy. Ogórki, paprykę, żółty ser i cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę, groszek i fasolę odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy dodając majonez i musztardę. 

Kategoria Wegetariański przysmak, czyli warzywa w roli głównej


5 komentarzy:

  1. Niezwykle bogata i kolorowa. Bardzo lubię sałatki z czerwoną fasolą.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie i zdrowo. Już się nie mogę doczekać świeżych warzyw...:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak to nic specjalnego? Pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  4. smaczne składniki, więc musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szybka i smaczna, czyli znakomita! :)

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.