wtorek, 16 sierpnia 2011

Roladka z fetą i pomidorkami

Składniki:
pierś z kurczaka
3 suszone pomidory w zalewie
2 plastry sera feta
1 cebulka
kasza jaglana
fasolka szparagowa
różyczka brokuła
czerwona kapusta
jabłko
pietruszka
sól, pieprz
1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:
Fileta myjemy i osuszamy na ręczniki papierowym. W międzyczasie fasolkę do miekkości. Cebulkę kroimy w kostkę a kapustę siekamy na tarce.Część cebulki podsmażamy w garnku na odrobinie masła dodajemy kaszę i zalewamy wodą w proporcji do kaszy 1:2 - gotujemy od momentu zawrzenia 10 min po czym "chowamy w pościel". Fileta nakłuwamy tak aby powstała kieszonka i nadziewamy fetą oraz pomidorkami doprawiamy do smaku. Smażymy na patelni beztłuszczowej pod przykryciem. Kapustę szatkujemy, dodajemy starte jabłko, cebulkę, pietruszkę, sol, pieprz i majonez - mieszamy.


14 komentarzy:

  1. Super te roladki! Moje smaki:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow! ładnie się prezentuje

    OdpowiedzUsuń
  3. ach jakie smakowite danie i kurczaczek tak pysnzie nadziany:)

    OdpowiedzUsuń
  4. obiadek idealny;)i ta suróweczka z czerwonej kapusty- pycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ładnie Ci te roladki wyszły :)

    OdpowiedzUsuń
  6. zdecydowanie moje smaki, pysznie i zdrowo

    OdpowiedzUsuń
  7. Dzięki dodatkowi fety roladka na pewno jest soczysta. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Mieszałam suszone pomidory z fetą, ale w makaronie. Zaskoczyłam sie za pierwszym razem, że połączenie jest tak dobre, bo i to, i to słone - smakowa pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  9. A rany, jak kolorowo na tym talerzu! Uwielbiam i pomidory suszone, i fetę, tak więc to coś jak najbardziej dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Połączenie smaków w 100% moje! Pyszne i już mam na to ochotę ;) Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  11. idealne połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Skuszę się, a co! ;-D



    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.