Sobota to dzień, który zdecydowanie należy do grillowych eskapad. Tym razem też tak musiało być. Poza kiełbaskami, kaszankami, sałatkami, szaszłykami i różnego rodzaju warzywami najchętniej zajadanym przysmakiem były pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym.
Składniki:
miękkie masło
czosnek
szczypiorek
koperek
sól
ziemniaki
folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Ziemniaki dokładnie oczyszczamy. Do miękkiego masła dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczypiorek i koperek - wszystko dokładnie mieszamy. Z folii tworzymy kwadraty po których lekko rozsmarowujemy masło, dodajemy sól i kładziemy ziemniaka. Zawijamy w folię i pieczemy na grillu do miękkości.
Pychota! Uwielbiam pieczone ziemniaki.
OdpowiedzUsuńMM...aż mi slinka cieknie :) Lubie smakołyki grillowe :)
OdpowiedzUsuńziemniaki pod każdą postacią uwielbiam:) ale takie pieczone z masełkiem czosnkowym, są po prostu genialne:)
OdpowiedzUsuńZiemniaki pieczone są przepyszne do tego z masełkiem czosnkowym - to już poemat.
OdpowiedzUsuńTakie ziemniaczki to pychotka:)
OdpowiedzUsuńZiemniaczki a do nich masełko z czosnkiem i do tego to wszystko z grilla, coś pysznego, aż nie mogę się doczekać urlopu na działce i grillowej uczty. Pozdrowionka. Pieturzaki
OdpowiedzUsuńMmm, obledne! Az zaluje, ze nie mam gdzie rozpalic grilla. Z piekarnika pewnie tez bylyby dobre, ale nie az tak dobre :)
OdpowiedzUsuńziemniak dobra rzecz;)
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda, ja chcę ładnej pogody i też lecę grillować :)
OdpowiedzUsuńTakie ziemniaczki śmiało mogą znaleźć się w top 5 najlepszych dań na grilla :)
OdpowiedzUsuńO raju, ale mi narobiłaś smaku tym przepisem! Pieczone ziemniaki z ogniska kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy to całe wakacyjne wieczory siedzieliśmy przy nim i piekliśmy ziemniaki...ah to były czasy :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie z masełkiem!
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl