poniedziałek, 25 lipca 2011

Pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym

Sobota to dzień, który zdecydowanie należy do grillowych eskapad. Tym razem też tak musiało być. Poza kiełbaskami, kaszankami, sałatkami, szaszłykami i różnego rodzaju warzywami najchętniej zajadanym przysmakiem były pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym.

Składniki:
miękkie masło
czosnek
szczypiorek
koperek
sól
ziemniaki
folia aluminiowa

Sposób przygotowania:
Ziemniaki dokładnie oczyszczamy. Do miękkiego masła dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczypiorek i koperek - wszystko dokładnie mieszamy. Z folii tworzymy kwadraty po których lekko rozsmarowujemy masło, dodajemy sól i kładziemy ziemniaka. Zawijamy w folię i pieczemy na grillu do miękkości.



12 komentarzy:

  1. Pychota! Uwielbiam pieczone ziemniaki.

    OdpowiedzUsuń
  2. MM...aż mi slinka cieknie :) Lubie smakołyki grillowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ziemniaki pod każdą postacią uwielbiam:) ale takie pieczone z masełkiem czosnkowym, są po prostu genialne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ziemniaki pieczone są przepyszne do tego z masełkiem czosnkowym - to już poemat.

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie ziemniaczki to pychotka:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ziemniaczki a do nich masełko z czosnkiem i do tego to wszystko z grilla, coś pysznego, aż nie mogę się doczekać urlopu na działce i grillowej uczty. Pozdrowionka. Pieturzaki

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmm, obledne! Az zaluje, ze nie mam gdzie rozpalic grilla. Z piekarnika pewnie tez bylyby dobre, ale nie az tak dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  8. pięknie wygląda, ja chcę ładnej pogody i też lecę grillować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie ziemniaczki śmiało mogą znaleźć się w top 5 najlepszych dań na grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  10. O raju, ale mi narobiłaś smaku tym przepisem! Pieczone ziemniaki z ogniska kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy to całe wakacyjne wieczory siedzieliśmy przy nim i piekliśmy ziemniaki...ah to były czasy :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Koniecznie z masełkiem!



    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.