sobota, 11 czerwca 2011

Prostota najsmaczniejsza, czyli podsmażane ziemniaki z kefirem

Co roku gdy zbliża się okres wakacyjny miewam odpartą pokusę na ziemniaczki z kefirem. Wiem, że to danie jest mało odkrywcze, nie mogłam się powstrzymać ;)

Składniki:
Ziemniaki
1 cebula
1 łyżeczka masła
koperek
kefir
sól

Sposób przygotowania:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do momentu gdy będą nam lekko stawiały opór – odcedzamy. W tym czasie na patelni roztapiamy masło i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz ziemniaki. Tak aby cebulka i ziemniaki się przyrumieniły. Podajemy z koperkiem koperkiem kefirem.  


8 komentarzy:

  1. Smak lata, smak Polski, smak nieba w gębie.:)
    Cudowna prezentacja - w Twoim wykonaniu najprostsze potrawy mają klasę i styl.:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ziemniaki z kefirem lub zsiadłym mlekiem.

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam:) najlepsze młode:) pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mój ulubiony zestaw letni:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak wykwintnie wyglada, choc to przeciez kwintesencja prstoty! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie odkrywcze, ale jakie pyszne! Warte pokazania :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Proste.. a takie smaczne ;-) Nie mogę powiedzzieć inaczej kiedy patrzę na listę składników i zdjęcie ;-)


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.