Składniki:
Makaron świderki
1 duża cebula
3 małe laski kiełbasy
1 mała papryka biała
1 mała papryka czerwona
majeranek lub zioła prowansalskie
ser żółty
szczypiorek
Przygotowanie:
Makaron świderki gotujemy. W między czasie pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażamy, po chwili dodajemy kiełbasę również pokrojoną w kostkę na samym końcu dodajemy obie papryki pokrojone w paseczki. Po ugotowaniu makaronu dodajemy do niego przyprawy (majeranek lub zioła prowansalskie)oczywiście według uznania. Całość mieszamy, kolejno dodajemy podsmażone pozostałe składniki. Wykładamy porcję na talerz i posypujemy odrobiną sera żółtego oraz posiekanym szczypiorkiem.Równie dobrze smakuje bez papryk.
Smacznego :)
Pyszne!!
OdpowiedzUsuńZrobiłam coś bardzo podobnego :D
cebulkę, kiełbaskę, cukinię, paprykę, czosnek poddusiłam na masełku :)
dodałam pokrojonego pomidora, natkę pietruszki i czekałam aż wszystko będzie mięciutkie ;)
kiedy to nastąpiło dodałam ugotowany wcześniej makaron świderki :) dokładnie wymieszałam, aby makaron nie był suchy a wręcz przeciwnie :)
wykładając porcję na talerz posypałam serem i natka pietruszki :D pychota!!
pozdrawiam :D
aa przyprawiłam pieprzem, ostrą papryką oraz odrobiną vegety i majeranku :D