sobota, 29 listopada 2014

Domowe lody bananowe

Witajcie 
Czy Wam też, brakuje lata? Mi bardzo, choć gdzieniegdzie za oknem prószy śnieg (na moim blogu również) to właśnie tym postem chciałabym Wam dodać trochę ciepła i wspomnień minionych wakacji. 
Domowe lody bananowe to jeden z najprostszych przepisów na deser, do tego zdrowszy niż kupny ze sklepu.
Zatem zapraszam.



Składniki:
4-5 dojrzałych bananów
250 ml kremówki 
ewentualnie cukier 

Sposób przygotowania:
Banany obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Włożyć do zamrażalnika na 5-6 godzin. Po odpowiednim zmrożeniu bananów wyjąć je i połączyć z ubitą na sztywno kremówką (ewentualnie dosłodzić). Przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażalnika, co jakiś czas przemieszać. Gdy, konsystencja wyda się odpowiednia, nakładać. 


2 komentarze:

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.