wtorek, 25 listopada 2014

Buraczki

Witajcie
Dzisiejszy post dotyczy szybkiego przepisu na smaczne buraczki. Ostatnio są one bardzo częstym dodatkiem obiadowym w moim domu. Jeśli chcecie to jeszcze nie raz zagoszczą na łamach mojego bloga.


Składniki:
4 duże buraki
2 łyżki tartego chrzanu
sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:
Buraki wyszorować i osuszyć. Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do czasu aż buraki zmiękną. Kolejno studzimy, obieramy ze skóry i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy chrzan i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.

2 komentarze:

  1. tak idealne do obiadu i naprawdę zdrowe ................ tylko dlaczego to aluminium,
    wystarczy poczytać o usuwaniu metali ciężkich z organizmu a przede wszystkim gdzie kumuluje się aluminium w twoim ciele.pozdro
    Czarr

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.