czwartek, 30 stycznia 2014

Surówka z kiszonej kapusty i marchwi

Witajcie
Za oknem wciąż utrzymuje się sroga zima, więc z pewnością przydało by się zapewnić naszemu organizmowi porządną dawkę witamin. Dużą porcję wartości odżywczych dostarczają nam warzywa. Dlatego dziś proponuję Wam surówkę idealną jako dodatek obiadowy lub jako samodzielne danie.


Składniki:
200 g kiszonej kapusty
2 duże marchewki
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 cebuli
szczypta cukru
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Kapustę wycisnąć i usunąć sok, po czym drobno pokroić. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Wszystkie składniki wrzucić do miski dodać oliwę - przyprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i dokładnie wymieszać. Smacznego
W Nowy Rok z SuperFoods

2 komentarze:

  1. Uwielbiam taką zajadać, a po konsumpcji mam zawsze fajne odczucie spożycia dużej ilości witamin:)

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.