Faszerowane pieczarki niby takie proste i mało skomplikowane danie a jednak nigdy wcześniej ich nie przygotowywałam. Sama nie wiem dlaczego. Może Wy wiecie? Poznajcie moją wersję tej przekąski.
Składniki:
10 pieczarek
1 łyżeczka majonezu
2 plasterki szynki
2 plasterki sera żółtego
sól, pieprz
odrobina masła
Sposób przygotowania:
Pieczarki dokładnie myjemy i wykrawamy nóżkę. Szynkę, ser i nóżki pieczarek kroimy
w drobną kosteczkę przyprawiamy i mieszamy z majonezem. Powstały farsz nakładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy w naczyniu żaroodpornym, które wcześniej należy wysmarować masłem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 stopni do miękkości pieczarek (ok.10 min).
w drobną kosteczkę przyprawiamy i mieszamy z majonezem. Powstały farsz nakładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy w naczyniu żaroodpornym, które wcześniej należy wysmarować masłem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 stopni do miękkości pieczarek (ok.10 min).
W tym miejscu chciałabym podziękować mojej koleżance Doni, która zainspirowała mnie tym przepisem. Dzięki kochana.
uwielbiam faszerowane pieczarki! i można robić różne wariacje z nadzieniem :)
OdpowiedzUsuńślicznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńJa też nigdy nie jadłam...chyba czas to zmienić :)
OdpowiedzUsuńNiby prosty przepis, ale taki pyszny...:) W sam raz na imprezę lub oryginalną kolację!
OdpowiedzUsuńmniam, uwielbiam! to jedno z dan, ktore moglabym jesc na okraglo - dobre na cieplo i na zimno :)
OdpowiedzUsuńLuuuuubię :)
OdpowiedzUsuńA ja dziękuję Asi za jej bloga, który zainspirował mnie już nie jeden raz :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tego typu przekąski:)
OdpowiedzUsuńJak widać te wspaniałe grzybki można nadziewać na wiele sposobów ;-) Podoba mi się!
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl