wtorek, 18 stycznia 2011

Zielona sałatka

Kontynuując przygodę sałatkową a nawiasem mówiąc raczej surówkową chcę zaproponować bardzo szybki i cudownie zielony dodatek do obiadowego szaleństwa, jaki króluje na Waszych stołach.


Składniki:
1/2 sałaty pekińskiej
3 kiszone ogórki
słoik papryki lub 1 świeża
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
1/2 łyżeczki oliwy
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Sałatę płuczemy, osuszamy i kroimy w paski. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do sałaty pekińskiej. Majonez, musztardę, oliwę, sól i pieprz mieszamy w małym naczyniu i następnie zalewamy pozostałe składniki. Mieszamy i możemy się cieszyć z super szybkiej sałato-surówki.

4 komentarze:

  1. uwielbiam pekińską, robię inną surówke z pekinką, tej nie znałam na pewno wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię podane składniki, więc chętnie wypróbuję taką sałatkę
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię wszelkiej maści sałatki- szybkie, smaczne i zdrowe;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziekuje za odwiedziny, i za przepis sałatkowy, jak bylam w Polsce smakowala mi bardzo salatka z kapusty ,jednym ze skladnikow byly rodzynki , czy znasz taki przepis? b.bym byla wdzieczna , umiescilabym go na moim Blogu dla wloskich "pasibrzuchow" :)pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.