czwartek, 4 kwietnia 2013

Ciasteczka migdałowe

Witajcie 

Zaprezentuję Wam ciasteczka migdałowe, które gościły na moim świątecznym stole. Zapewniam Was, że znajdą zastosowanie w każde inne święto jak i na co dzień :)

Składniki:
1/2 szklanki mielonych migdałów
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru pudru
1 żółtko
50 g miękkiego masła

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy i wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy i wycinamy odpowiednie kształty. Ciasteczka układamy na papierze do pieczenia i pieczemy około 10 minut w temperaturze 170 stopni. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.