poniedziałek, 9 czerwca 2014

Pasta twarogowa z tuńczykiem

Witajcie

Już dawno na moim blogu nie umieszczałam żadnego śniadaniowego przepisu. Pasuje, aby to szybko nadrobić. Zatem właśnie dziś przedstawię Wam moją wersję pasty do smarowania kanapek. Smaczne, zdrowe i przede wszystkim szybkie.


Składniki:
500g twarogu
1 średnia cebula
1 puszka tuńczyka
sól
koperek

Sposób przygotowania:
Ser rozgniatamy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z zalewy tuńczyka. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy, aż składniki ładnie ze sobą się połączą. W przypadku gdyby pasta była zbyt "sucha" można dodać mleka bądź śmietany. Doprawiamy solą i posypujemy koperkiem.


1 komentarz:

Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej :)
Dziękuję za komentarz.