Witajcie :)
Dawno mnie nie było, ale dziś postaram się Was przeprosić pysznym imieninowym ciasteczkiem. Muszę przyznać, że wyszło wyborne. Chcecie ze mną uczcić imieniny? Zapraszam.
Składniki:
1 opakowanie biszkoptów (pałeczek)
1 litr napoju typu (Kubuś, Pysio)
2 budynie śmietankowe
3 galaretki agrestowe
1 duże opakowanie delicji wiśniowych
1/2 litra śmietany kremówki
1/2 szklanki ciepłej wody
kakao
Część napoju odlewamy do osobnego naczynia dodajemy budynie i dwie galaretki. Resztę napoju zagotować, gdy zacznie bulgotać zalać miksturą tak jak budyń czy kisiel. Chwilkę gotować i ostudzić. W międzyczasie na dnie blaszki ułożyć biszkopty. Gdy masa przestygnie zalać biszkopty. Na wierzchu poukładać delicje i włożyć na 30 minut do lodówki. Gdy ciasto będzie się chłodziło przygotować kolejną masę. W połowie gorącej szklanki wody rozmieszać jedno opakowanie galaretki, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej rozpuszczoną galaretkę. Wylać na wierzch ciasta, popruszyć kakaem i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego